Bakkerij Schuld

Jan-Aart Schuld

bakkerijschuld.nl

Het vak bakker is een ambacht in de puurste vorm.

In de bakkerij achter de fysieke winkel aan de Zuiderzeestraatweg te Oldebroek, wordt elke morgen opnieuw alles vers bereid. Zes dagen per week, zonder concessies. Op een tijdstip dat de meesten van ons nog op 1 oor liggen, beginnen de bakkers al met het bereiden van het verse brood, gebak, taarten en koeken. Er wordt gewerkt met uitsluitend ambachtelijke recepturen. Vaak nog uit grootvaders tijd. Recepturen die binnen de familie Schuld al sinds 1886 gebruikt worden. Want wat goed is, daar sleutelen wij niet aan!

Naast een heleboel passie, stoppen wij ook eigen gemaakt desem in het deeg. Waarom? Omdat desem een natuurlijke mals houder is en de broden meer smaak geeft. Het deeg krijgt van onze bakkers vervolgens de rust om te rijpen en zich te ontwikkelen. Ook dat komt de smaak ten goede. Voor het brood gebruiken wij graan van onze eigen akkers. Graan dat wordt gemalen bij onze eigen Bakkersmolen in Elburg (Oostendorp). Zo hebben wij het hele proces van graankorrel tot brood in eigen hand. En dat proef je!

Het team is inmiddels uitgegroeid tot een groot team met ongeveer 60 werknemers. Dit grote personeelsbestand heeft met name te maken met de grote drukte op de webshop www.lekkerversbrood.nl